۱- چرا در تماس جنسی هموسکسوال احتمال انتقال بیشتر از موارد هتروسکسوال است؟
جواب: مخاط رکتوم در مقایسه با واژن تنها از یک لایه آسیب پذیر تشکیل شده و متعاقب ترومای خفیف تلقیح مستقیم ویروس ایدز را به داخل مخاط آسیب دیده و در نهایت خون میسر می سازد.
۲-چرا احتمال انتقال ویروس از مرد آلوده به زن بیشتر از زن آلوده به مرد است؟
جواب: مایع منی حاوی ویروس پس از آمیزش ضمن باقی ماندن در واژن- سرویکس و حتی رحم زنان فرصت کافی برای انتقال را دارا می باشد در حالی که آلت تناسلی مرد حین آمیزش این فرصت را جهت دریافت ویروس از مخاط دستگاه تناسلی زنانه دارا نمی باشد.
۳-چگونه ختنه احتمال ابتلا به ایدز را کم میکند؟
جواب:آلت تناسلی مردانه ختنه نشده مستعد زخمی شدن متعاقب ترومای خفیف و ابتلا بیشتر به عفونتهای منتقله جنسی میباشد. ضمن اینکه فورسکین حاوی سلولهای متعدد خونی میباشد که استعداد بالقوه آلودگی به ویروس ایدز دارند.
۴-چرا احتمال انتقال ویروس ایدز به دختران نوجوان بیشتر از سایرین است؟
جواب:مخاط تناسلی دختران نوجوان نابالغ و مستعد آسیب میباشد و براحتی انتقال مستقیم ویروس را موجب می شود.
۵- آیا واژینوز باکتریال هم میتواند زمینه ساز انتقال ایدز باشد؟
جواب:واژینوز باکتریال و دیگر انواع عفونتهای منتقله جنسی فاکتور خطر انتقال ایدز به حساب می آیند. در جوامعی که ایدز شایع است کنترل این عفونتها تا حدی از بروز موارد جدید کاسته است.
۶-آیا قرصهای خوراکی پیشگیری از بارداری در انتقال ایدز نقشی دارند؟
جواب: این قرصها ضمن تغییر در مخاط سرویکس آنرا مستعد نفوذ ویروس میکنند .پس بهتر است از بریرها جهت پیشگیری از بارداری در مواردی که احتمال آلودگی به ایدز زیاد است استفاده شود.
۷-آیا همه فراورده های خونی آلوده از پتانسیل انتقال ایدز برخوردار میباشند؟
جواب: خیر. برخی از این فراورده ها در مسیر فراوری این قابلیت را از دست میدهند بعنوان نمونه ایمونوگلوبولین هایپرایمیون- روگام - واکسن و ایمونوگلوبولین هپاتیت
۸-آیا تماس جنسی اورال از نطر انتقال ایدز ایمن است؟
جواب: بر خلاف تصور حتی تماس ساده و کوتاه مدت جنسی به این طریق با احتمال انتقال ایدز همراه است. بوسیدن به دلیل بار ویروسی اندک در بزاق و یا وجود پروتئینهای مهاری با احتمال اندک انتقال ایدز همراه می باشد.
۹-آیا تغذیه با شیر مادر آلوده ممنوع است؟
جواب: شیردهی به خصوص در ماههای اول باعث انتقال ایدز می شود. ماستیت و کمبود ویتامین آ در مادر این فرایند را تشدید میکند. البته گفته میشود تغذیه انحصاری با شیر مادر احتمال انتقال ایدز را کمتر میکند. در هر حال در کشورهای پیشرفته مادران آلوده از شیردهی به کودکانشان خودداری میکنند ولی در کشورهای توسعه نیافته از غنای شیر مادر و فواید آن برای نوزاد نمی توان گذشت. در این موارد از شیوه های داروئی جهت کاهش احتمال انتقال ایدز کمک می گیرند. نویراپین به این منطور در دست بررسی است.
۱۰- احتمال انتقال ایدز از طریق سوزن آلوده(نیدل استیک) بیشتر است یا آلودگی تصادفی مخاطی(مثل آلودگی مخاط چشم به مایعات آلوده)؟
جواب: در نیدل استیک احتمال آلودگی بیشتر است.در آسیب های ناشی از سوزن بخیه بسیار اندک است.